På Galleri Örhänget i Stockholm (Höga stigen 3) visar den grafiska konstnären Rickard Årlin frukterna av ett mångårigt arbete med Gunnar Ekelöfs diktning. Utställningen är öppen för visning 13–16 varje lördag till och med den 12 juni.

Så här skriver galleriet i sitt pressmeddelande:

Galleri Örhänget öppnar på nytt efter att på grund av pandemin ha varit stängt i ett år och två månader. Vi är oerhört glada att hälsa Richard Årlin välkommen med sin tredje utställning på Örhänget. Givetvis kommer visningen att behöva ske på annat sätt än den vanliga trängseln – nu håller vi avstånd och går in en och en.

Huvudnumret på utställningen ”Ett alfabet och en bok” är Richard Årlins nya konstnärsbok ”G.E.”. De är Gunnar Ekelöfs initialer, den svenska poet som följt Årlin ända sedan studieåren på legendariska Grafikskolan Forum i Malmö. För 50 år sedan fick Årlin två opublicerade dikter av Ingrid Ekelöf att publicera i en utställningskatalog. Kring dessa dikter, och ett foto av Ekelöf taget hos Ingemar Hedenius, har han nu byggt sitt nya bokverk. Som tidigare är det ett flerårigt, hängivet arbete som ligger bakom slutresultatet: att teckna, skära och gjuta varje typ i det nya alfabet han skapat specifikt för boken, att tillverka papper och tryckfärg, att handsätta och handtrycka varje sida i varje exemplar. Richard Årlin har helt enkelt ingen motsvarighet på den internationella konstbokscenen. På Örhängets väggar hänger också på nytt träsnittssviten ”Höstsejd” från 1971, som ackompanjerar Gunnar Ekelöfs apokalyptiska dikt med samma namn.

Välkomna till en fantastisk utställning!