Warning: mysqli_real_connect(): Server sent charset (255) unknown to the client. Please, report to the developers in /net/new_platform/users/g/gunnar/www.gunnarekelof.se/wp-includes/wp-db.php on line 1531

Warning: mysqli_real_connect(): (HY000/2054): Server sent charset unknown to the client. Please, report to the developers in /net/new_platform/users/g/gunnar/www.gunnarekelof.se/wp-includes/wp-db.php on line 1531

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /net/new_platform/users/g/gunnar/www.gunnarekelof.se/wp-includes/wp-db.php on line 1562
Ekelöf-priset 2020 – delas ut i maj 2021 – Gunnar Ekelöf-Sällskapet

Ekelöfpriset 2020 delas ut till en författare ”som verkar i Ekelöfs anda”. Det blir uppläsning av pristagaren och korta tal om författarskapet. Ekelöfpriset har delats ut vartannat år sedan 2001 och de nio pristagarna har varit Jesper Svenbro, Eva Runefelt, Bengt Emil Johnson, Katarina Frostensson, Gunnar D. Hansson, Magnus William-Olsson, Göran Sonnevi och Birgitta Lillpers. Från och med 2020 delas det ut vart tredje år.

Den planerade utdelningen (20 september 2020) flyttas på grund av pandemin till maj 2021, i samband med årsmötet. Meddelande om pristagare samt tid och plats meddelas i slutet av året.