Gunnar Ekelöf och professor Leif Sjöberg hade under 1960-talet en intensiv brevväxling över Atlanten, i samband med att Sjöberg forskade på Ekelöf och även sökte introducera honom i Nordamerika, bland annat genom översättningar i samarbete med poeterna Rukeyser och Auden.

Peter Ejewall vid Uppsala Universitetsbibliotek har som ingen annan överblick på denna korrespondens, och har sammanställt en volym som riktar in sig på år 1963, där varje brev återges med fylliga kommentarer. Boken, som fått titeln ”Tillgivne Gunnar / I all hast Leif”, är Gunnar Ekelöf-sällskapets julgåva till medlemmarna 2017 och finns även att köpa separat.

På Rönnells antikvariat, Birger Jarlsgatan32 i Stockholm lördagen den 24 februari kl 14 diskuterar Ejewall boken och korrespondensen med sällskapets sekreterare John Swedenmark, och de kommer även in på den multiutgåva av Ekelöfs sent på jorden som i fjol publicerades hos Litteraturbanken.

Välkomna att lyssna till några av de mest kärnfulla beskrivningar Ekelöf givit av sitt författarskap och upplev gott om tidsanda från tidigt 1960-tal.

Fri entré och boken finns till försäljning