Den 15 oktober firar vi hundrafemtioårsjubilerande Trosa Stadshotell, där Ekelöf var flitig gäst, med föreläsningar, uppläsningar och musik.

http://www.trosastadshotell.se/litterära-söndagar

 

Litterär söndag kring Gunnar Ekelöf, 15 oktober 2017 kl. 15

Presentation av programpunkterna

Oskar Schönnings trio (Oskar Schönning, gitarr, Felisia Westberg, kontrabas, Anja Bigrell, sång) framför ”Vykort” från skivan med samma namn, där Schönning har tonsatt åtta dikter av Gunnar Ekelöf. Modern folkmusik som lånar friskt från jazz, konstmusik och pop.

Göran Martling läser ur Erik Asklunds ”Livsdyrkarna” från 1963 om Gunnar Ekelöfs, Stig och Lisa Åsbergs samt Erik Asklunds besök på Trosa Stadshotell en sommardag omkring 1935. ”Trosa tycktes oss på den tiden som något av en förtrollad trädgård med ett verkligt gästfritt stadshotell” berättar Ekelöf i essän ”De litterära torpens tid” från 1943. Martlings bok om Stig Åsberg finns till försäljning.

Lenny Clarhäll förmedlar några tankar om Gunnar Ekelöfs tid på Erikslund, Hölö.

Astrid Bäckström ställer ut sitt vävda porträtt av Gunnar Ekelöf, pekar på utgångspunkterna.

John Swedenmark gör inlägg