JESPER HÖGSTRÖM i samtal med ASTRID BÄCKSTRÖM om TORA
DAHL och GUNNAR EKELÖF och de andra på Parkvägen

Sigtunastiftelsen, Biblioteket, Manfred Björkquists allé 4, 
Sigtuna. Lördagen den 19 februari kl 14. Inträde 80 kr inklusive fika.

Tora Dahls och Knut Jaenssons villa på Lidingö var det litterära 30-talets centrum. Tidens stora modernistiska författare var där, från Gunnar Ekelöf till Eyvind Johnson, för att samtala, skriva och festa. Vad ingen visste var att det samtidigt fanns en annan berättelse, ett kärleksdrama och en litterär dragkamp som skulle förbi hemlig även efter alla inblandades död.

Jesper Högströms uppmärksammade biografi Jag vill skriva sant: Tora Dahl och poeterna på Parkvägen, bygger på Tora Dahls dagböcker. Det är på samma gång ett triangeldrama, en litteraturhistorisk utforskning av en vital litterär tid och en intim skildring av en människas drivkrafter, av den inre kamp som skapar Tora Dahl som författare och människa. Tora Dahl skrev hela sitt liv, men debuterade först 49 år gammal och hennes självbiografiska svit om 18 böcker är ett av de stora självbiografiska litterära verken i Norden, som bl.a. liknats vid Cora Sandels Alberte-svit.

Medverkande: Jesper Högström, författare, kritiker, översättare, i samtal med Astrid Bäckström, textilkonstnär, styrelseledamot i Gunnar Ekelöfsällskapet.